După furtuni, Grecia e lovită de seisme! Cutremur de suprafață de 4,9 grade

Nenorocirile se țin lanț în Grecia. După furtunile din ultima perioadă, Grecia se confruntă și cu cutremure. Un seism de 4,9 grade pe scara Richter a lovit astăzi statul elen și s-a produs la o adâncime de doar 2 kilometri. Mișcarea tectonică s-a produs în apropiere de orașele Kozani și Aiani. Cutremurul s-a produs la mai puțin de 20 de ore distanță de un alt seism, care a avut o magnitudine de 4,7 grade.

Dezastre în Grecia

Grecia se află într-o regiune seismică activă, iar cutremure de această intensitate sunt frecvente. Până acum, nu au fost anunțate pagube sau victime. Reamintim că Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează românii care vor să plece în vacanță în Grecia. Serviciul de meteorologie elen a emis prognoza meteo pentru perioada 13 – 14 iulie și nu este una tocmai bună. Sunt așteptate furtuni devastatoare, ploi torențiale și vânt în rafale.

MAE a transmis sâmbătă un comunicat de presă în care a pus la dispoziția cetățenilor români două numere de telefon pe care le pot apela în cazul în care întâmpină situații nefavorabile din cauza vremii. Așadar, românii plecați în vacanță în Grecia pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106744544. Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi ulterior, vor fi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Furtunile au făcut prăpăd în Grecia foto:monitorulcj.ro

Încă două cutremure puternice au avut loc azi

Un cutremur cu magnitudinea de 6.9 pe scara Richer s-a produs duminică în Australia. Orașul turistic Broome a fost zguduit de seism la ora 13:39 (05:39 GMT), a anunțat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS). Seismul s-a produs la o adâncime de 33 de kilometri, la circa 203 kilometri de țărm, în statul Western Australia. Seismul s-a simțit și în Perth, Esperance și Darwin (în Teritoriile de Nord), potrivit publicației The West Australian.

De asemenea, Un cutremur de 7,3 pe Scara Richter s-a produs în Indonezia. Seismul a fost localizat în estul țării și a fost urmat de o serie de replici puternice. Cutremurul s-a produs în zona insulei Maluku Utara, din Indonezia, iar epicentrul a fost la o adâncime de doar 10 kilometri. Seismul a fost urmat de mai multe replici considerabile.

Articol preluat de pe Fanatik.ro.

Comentariile sunt închise.